Krokiety z kapustą i pieczarkami


krokiet

Składniki:

Naleśniki: (12 szt)

  • 3 szkl. mąki pszennej
  • 1,5 szkl. mleka
  • 2  łyżki oleju
  • 1 jajko
  • około 0,5 szkl wody
  • sól

Farsz:

  • 500 g kapusty kiszonej
  • 20 dag pieczarek
  • kilka suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • sól, pieprz

Panierka:

  • 2 jajka
  • bułka tarta

Wykonanie:

Wszystkie składniki ciasta mieszamy dokładnie i odstawiamy na godzinę. Smażymy na rozgrzanej patelni na 1 łyżce oleju. Przykrywamy talerzem lub folią aby odparowały i nie wysychały (zmiękły)

Kapustę płuczemy w wodzie a następnie szatkujemy na drobniejszą. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Pieczarki kroimy w plasterki a następnie dodajemy do cebuli. Na końcu dodajemy kapustę i smażymy około 10 min. Doprawiamy do smaku.

Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zawijamy w krokiet. Maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor.

krokiet

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s