Sos serowy


Składniki:

  • 1/3 szkl mleka
  • 3 plastry sera topionego (w saszetkach)
  • 150 g (kubek) sera topionego ementaler (4-5 łyżek)
  • szczypta chili
  • 3 łyżki startego sera żółtego

Wykonanie:

Do mleka dodajemy serki topione i podgrzewamy do rozpuszczenia. Dodajemy chili i ser żółty, wszystko mieszamy do osiągnięcia jednolitej konsystencji. Podajemy do nachosów, chipsów itp

sos serowy

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s