Babeczki z masą czekoladową


Babeczki z masą czekoladową

Składniki:

Babeczki:

  • 0,5 szkl. wody
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szkl. cukru
  • 4 jajka
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa:

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 200 g gorzkiej czekolady

Wykonanie:

Margarynę, wodę, cukier zagotowujemy. Studzimy. Następnie dodajemy do płynnej masy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, żółtka. Mieszamy wszystko razem. Białka ubijamy na sztywna pianę i dodajemy do masy, delikatnie mieszając. Gotową masę przekładamy do foremek  (3/4 obj foremki). Pieczemy około 15 min w 180C

Do śmietany dodajemy kostki czekolady i zagotowujemy. Masę studzimy (musi być bardzo zimna, można schłodzić w lodówce) a następnie ubijamy.

Zimne babeczki dekorujemy za pomocą rękawa cukierniczego.

Babeczki z masą czekoladową

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s