Pierożki z ciasta francuskiego z szpinakiem i kurczakiem


pierozki z szpinakiem i kurczakiem

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 500g szpinaku (świeżego)
  • 1 mała cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 filet z kurczaka
  • 50 g suszonych pomidorów
  • sól, pieprz

pierożki z szpinakiem i kurczakiem

Wykonanie:

Podsmażamy cebulę, czosnek. Dodajemy liście szpinaku i podsmażamy 5 min. Na osobnej patelni smażymy filet z kurczaka pokrojony w kostkę z suszonymi pomidorami. Szpinak podsmażamy do momentu odparowania wody. Do szpinaku dodajemy kurczaka i doprawiamy do smaku. Farsz studzimy.

Ciasto kroimy na równe kwadraty. Nakładamy farsz i sklejamy. Pieczemy 15 min w 180C

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s