Krem z szparagów


krem z szparagów

Składniki:

  • 2 pęczki szparagów
  • 2 małe cebulki
  • 500 ml bulionu
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz
  • zielona pietruszka
  • prażone migdały (do dekoracji)

Wykonanie:

Szparagi obieramy i kroimy na 3-4 cm kawałki. Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy następnie szparagi i podsmażamy 5 min. Następnie dodajemy czosnek, pietruszkę i zalewamy bulionem. Gotujemy około 20-25 min. Zostawiamy na chwilę do przestygnięcia i blenderujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku. Dekorujemy prażonymi migdałami i główkami szparagów.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s