Ciasto marchewkowe


Ciast słodkie, wilgotne. Przepis po modyfikacjach zaczernięty z strony kwestiasmaku.com

ciasto marchewkowe

Składniki:

  • 2 jajka
  • 200g cukru
  • 150 ml oleju roślinnego
  • 200g drobno startej marchwi ( dałam 3 średnie marchewki)
  • 80g pokrojonego drobno ananasa
  • 50g wiórków kokosowych
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu,
  • 0,5 łyżeczki soli, sody, proszku do pieczenie

Polewa:

  • jogurt grecki (powinien być serek typu Philadelphia)
  • cukier puder

Wykonanie:

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą pianę. Dolewamy stopniowo olej i cały czas ubijamy. Dodajemy następnie marchewkę, ananas, wiórki i delikatnie mieszamy. Następnie przesiewamy mąkę z cynamonem, sodą, solą i proszkiem do pieczenie. Mieszamy delikatnie. Wylewamy na małą blachę (21×21) i pieczemy około 50-60 min w 150-170C. Ciasto podajemy posmarowane polewą.

ciasto marchewkowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s