Letnie sałatka


letnia sałatkaPrzepis zaczerpnięty z czerwcowego wydania „Moje gotowanie”

Składniki:

  • 0,5 kg małych, młodych ziemniaków gotowanych w mundurkach (około 10-15 min)
  • 1pęczek rzodkiewki
  • 1 mała cebulka
  • 4 ząbki kiszonego czosnku
  • 4 ogórki kiszone
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki majonezu i 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • kiełki brokuła (do dekoracji)

Wykonanie:

Ziemniaki, rzodkiewkę kroimy na ćwiartki lub połówki. Cebulę, ogórki kroimy w plastry. Mieszamy majonez z śmietaną. Czosnek i koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s