Okoń morski w papilotach


okoń morski

Składniki:

  • 2 okonie morskie (świeże, wcześniej przygotowane)
  • Sól, pieprz cytrynowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 cytryny
  • 3 łyżki  siekanej pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • Kiść pomidorków koktajlowych
  • 0,5 cukini
  • Tymianek

Wykonanie:

Ryby nacieramy pieprzem, solą. Do środka wkładamy pietruszkę, masło, plasterki cytryny i plasterki czosnku. Zostawiamy na co najmniej 30 min w lodówce.

Cukinię kroimy w talarki. Na papier do pieczenia wykładamy rybę, cukinię, plastry cytryny i pomidory (z gałązką). Warzywa posypujemy tymiankiem.  Zawijamy w „cukierek”. Pieczemy w 180-200C około 20-25 min.

 

okoń morski

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s