Tagliatelle z szpinakiem i serem pleśniowym


Składniki:

  • 2 porcje makaronu tagliatelle
  • 150 g szpinaku baby (świeży)
  • 200 ml śmietanki 18%
  • 100 g sera pleśniowego (niebieski Lazur)
  • sol, pieprz
  • mala cebulka
  • 1 ząbek czosnku

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Cebulkę i czosnek kroimy w drobna kostkę. Na patelni podsmażamy cebule, czosnek. Następnie dodajemy liście szpinaku. Dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Dusimy około 4-5 min. Na końcu dodajemy pokruszony ser i śmietanę i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia sera. Doprawimy do smaku.

Sos dodajemy do makaronu i mieszamy dokładnie.

tagliatele z szpinakiem

Advertisements

3 thoughts on “Tagliatelle z szpinakiem i serem pleśniowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s