Bucatini z pomidorami i kaparami


Składniki:

  • 2 porcje makaronu (bucatini lub spaghetti)
  • 1 mała cebluka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kg pomidorów (sparzonych, obranych z skórki lub puszka pelati)
  • 2 łyżki kaparów
  • 10 czarnych oliwek
  • bazylia, sól, pieprz
  • ser do posypania (niekoniecznie)

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Cebulę i czosnek drobno kroimy w kostkę. Pomidory kroimy w kostkę. Oliwki przekrawamy na pół. Na patelni smażymy  cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy pomidory i trochę ziół, sól, pieprz. Dusimy około 3 min. Do sosu dodajemy oliwki i kapary. Podgrzewamy 2-3 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Do sosu dodajemy makaron, mieszamy i podgrzewamy razem około 1 min. Gotowy makaron możemy posypać serem. Bucatini z pomidorami i oliwkami

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s