Zapiekanka z chorizo i serem Manchego


Przepis Pascala pochodzi z  strony Kuchnia Lidla. Mój przepis po modyfikacjach:

zapiekanaka z chorizo i serem Manchego

Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków (ugotowane w mundurkach)
  • Chorizo 150g
  • ser Manchego 100g
  • 2 jajka
  • 250 śmietanki 30%
  • 1 mała cebulka
  • trochę szczypiorku
  • garść czarnych oliwek
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Na patelni podsmażamy cebulę, następnie dodajemy chorizo i smażymy na złoto. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry, oliwki na pół.

W misce roztrzepujemy jajka z śmietaną. Do masy dodajemy ziemniaki, oliwki, starty ser oraz podsmażoną cebulę z chorizo (z wytopionym tłuszczem). Doprawiamy pieprzem, solą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy około 20-30 min. Można posypać na wierzchu szczypiorkiem.

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s