Babeczki z żurawiną i czekoladą


Przepis zaczerpnięty z strony http://www.makecookingeasier.pl

Babeczki z żurawiną i czekoladą

Składniki (około 15 sztuk)

  • 150 g żurawiny świeżej
  • 250g mąki pszennej
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 125 ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100g miękkiego masła
  • 180 g cukru pudru
  • 70 g gorzkiej czekolady

Wykonanie:

Mąkę, sól, proszek przesiewamy do miski. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszysty krem. Dodajemy stopniowo jajka i mleko. Masę przelewamy do mąki i mieszamy dokładnie łyżką. Na końcu dodajemy żurawinę i posiekaną czekoladę.

Ciasto wykładamy do foremek i pieczemy około 15-20 min.

Babeczki z żurawiną i czekoladą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s