Placki dyniowe z oscypkiem


placki dyniowe z oscypkiemSkładniki:

  • 250-300g dyni
  • 100g oscypka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki mąki

Wykonanie:

Dynię i ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach (zostawiamy trochę do posypania na wierchu). Następnie dodajemy żółtko a białko ubijamy na sztywno. Dodajemy mąkę (ilość zależy od wilgotności dyni) a następnie ubite białko i delikatnie mieszamy. Smażymy na złoty kolor i posypujemy startym serem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s