Rafaello


RafaelloCiasto bez pieczenia, można zrobić też biszkopt i przełożyć kremem kokosowym.

Składniki: (mniejsza blacha)

  • 2 opakowania krakersów (po 170g)
  • 500ml śmietany kremówki 30%
  • 2 śnieżki
  • 200g wiórków kokosowych
  • 100g białej czekolady

Wykonanie:

Śmietanę przelewamy do rondelka i dodajemy kostki czekolady. Wszystko razem zagotowujemy. Masę studzimy. Zimną masę ubijamy, dodajemy śnieżkę a pod koniec wiórki kokosowe (trochę zostawiamy do posypania na wierzchu). Na blasze układamy krakersy, na to wykładamy masę i powtarzamy 3 razy i na końcu posypujemy wiórkami. Najlepiej przechowywać w lodówce przez min 4 godz. aż do momentu zmięknięcia krakersów.Rafaello

Rafaello

7 thoughts on “Rafaello

  1. Kolejny przepis z kosmosu ze zdjęciami z neta. Nie idzie tej białej laksy ubic niewiadomo ile by nie była schładzamy ile śnieżki by nie dał. Pieniądze i nerwy nic więcej.

    • Przykro mi bardzo, ale zdjęcia są moją własnością. Skoro nie wyszło to ciasto było źle wykonane lub z złej jakości produktów. Nigdy nie było problemów z ubiciem śmietany, należy pamiętać że konsystencja śmietany jest trochę inna niż standardowej bez dodatków.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s