Babczki z ciast francuskiego z farszem


babeczki z ciasta francuskiego

Składniki: 12szt

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 duży filet z kurczaka
  • 1 papryka (dowolny kolor)
  • 1 mała cebula
  • kilka pieczarek
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka curry
  • 5 łyżek śmietany ukwaszanej 18%
  • 4-5 łyżek przecieru pomidorowego lub koncentratu

Wykonanie:

Filet kroimy na małe kawałki, cebule, paprykę w drobną kostkę a pieczarki w plasterki.

Na rozgrzanej patelni smażymy kurczak. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką. Następnie dodajemy cebulę i chwilę podsmażamy. Gdy cebula będzie zeszklona dodajemy paprykę i pieczarki. doprawiamy cynamonem i curry. Dodajemy śmietanę i przecier pomidorowy dusimy około 5min. Farsz możemy wystudzić ale nie jest to konieczne.

Ciasto kroimy na 12 części. Formę do muffinek smarujemy masłem i posypujemy odrobiną mąki. Do każdej dziury wkładamy ciasto i napełniamy farszem. Sklejamy narożniki do środka (Możemy ciasto włożyć w foremki papierowe). Pieczemy w 180C około 15-20min. Babeczki dobre są zarówno na ciepło jak i na zimno.

babeczki z ciasta francuskiego

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s