Croissanty z kremem orzechowym


Szybkie, tanie i pyszne rogaliki z kremem orzechowym

croissanty z kremem orzechowym

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (ok 300g)
  • krem orzechowy ( może być nutella lub kostki czekolady)

Wykonanie:

Ciasto kroimy w trójkąty tej samej wielkości. Na każdy nakładamy 1 łyżeczkę kremu lub kostkę czekolady. Zwijamy rogalik ( od podstawy trójkąta  zaczynamy, końcówki podwijamy do środka) Pieczemy na złoty kolor ok 15 min w 180C (można posmarować wcześniej rozmąconym jajkiem)

croissanty z kremem orzechowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s