Zawijaski z ciasta francuskiego


zawijaski z ciasta francuskiego

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 20-25 dag sera żółtego (drobno starty)
  • 20 dag szynki wędzonej
  • opcjonalnie: sos pomidorowy lub ketchup z ziołami
  • 1 rozbełtane żółtko do posmarowania

Wykonanie:

Ciasto rozkładamy na blacie (gdy jest grube można rozwałkować). Cały płat smarujemy sosem, posypujemy serem i układamy plastry szynki. Ciasto zawijamy wzdłuż dłuższego boku. Powstały rulonik smarujemy żółtkiem i kroimy w kawałki o szerokości 1,5-2 cm. Powstałe zawijaski układamy płasko na blasze (wyłożonej papierem do pieczenia) i pieczemy 15-20 min w 190c

zawijaski z ciasta francuskiego

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s