Wstążki z łososiem i mascarpone


wstążki z łososiem i mascarpone

Składniki:

  • 2 porcje makaronu (wstążki)
  • 150-200 g wędzonego łososia
  • 250g serka mascarpone
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz czarny,
  • skórka z cytryny
  • sok z cytryny (2-3 łyżeczki)
  • 2 łyżki masła

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Na maśle podsmażamy pokrojony czosnek a następnie dodajemy rozdrobionego  łososia. Podsmażamy 2-3 min. Dodajemy następnie mascarpone. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, skórką z cytryny. Dusimy 2-3 min do powstania jednolitego sosu. Na końcu dodajemy posiekany koperek i sok z cytryny. Sos mieszamy z ugotowanym makaronem i podajemy od razu.

One thought on “Wstążki z łososiem i mascarpone

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s