Kokardki z boczkiem, brokułem i pomidorkami


zapiekanka makaranowa z brokułem

Przepis Pascala z kuchnialidla.pl

Składniki:

  • 2 porcje makaronu kokardki
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 brokuł
  • 1 jajko
  • 100 g boczku parzonek (pokrojony w kostkę)
  • 175g pomidorków koktajlowych
  • 200g śmietanki 30% tł.
  • 1 mozzarella
  • sól, pieprz
  • ząbek czosnku (drobno pokrojony)

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Boczek smażymy na patelni następnie dodajemy cebulę i czosnek. Wszystko razem podsmażamy 2-3 min. Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie. W miseczce mieszamy śmietanę, jajko, sól, pieprz. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Mozzarellę rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Ugotowany makaron mieszamy z brokułem, pomidorkami, sosem, serem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zapiekamy 15-20 min w 200C

Reklamy

2 thoughts on “Kokardki z boczkiem, brokułem i pomidorkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s