Naleśniki z serem, skórką pomarańczy i miętą


naleśniki z serem, skórka pomarańczy i miętą

Składniki:

Ciasto: (nie podaję proporcji bo to zależy od ilości którą chcemy zrobić i nigdy nie odmierzałam dokładnie)

  • mleko
  • mąka pszenna
  • 1 jajko
  • cukier
  • trochę oleju

Nadzienie:

  • 250g sera wiedeńskiego typu ricotta
  • 2-3 łyżeczki cukru pudru
  • skórka z 1 pomarańczy
  • mięta ilość wg uznania
  • odrobina śmietanki 18%

Wykonanie:

Mleko, mąkę, jajko, cukier, olej mieszamy za pomocą miksera do uzyskania jednolitego ciasta o konsystencji gęstej śmietany. Dosypujemy mąki lub mleka do odpowiedniej konsystencji. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju i smażymy  naleśniki.

Ser rozcieramy z cukrem i śmietanką do jednolitej konsystencji, dodajemy skórkę, mięte i mieszamy.

Naleśniki smarujemy przygotowanym nadzieniem, zwijamy i posypujemy cukrem pudrem.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s