Żeberka z grilla w coca-coli i miodzie


Żeberka w coca-coli i miodzie

Składniki:

  • 1 kg żeberek 
  • 5 łyżek ketchupu
  • 250 ml coca-coli
  • 2 łyżki sosu worcester
  • 2 łyżki miodu
  • pieprz czarny, sól, papryka słodka i ostra,

Wykonanie:

Żeberka dzielimy na mniejsze porcje. Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy, aby każdy kawałek był pokryty marynatą. Całość przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na min 3 godz. Mięso grillujemy polewając  cały czas marynatą.

One thought on “Żeberka z grilla w coca-coli i miodzie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s