Enchiladas z mięsem


enchiladas

Składniki:

  • 6 placków tortilli (gotowe lub z przepisu –> tortilla)
  • 300g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 papryka czerwona
  • 1,5 kartonika passaty pomidorowej
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • pół strączka chili
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 0,5 puszki czerwonej fasoli
  • 5 plastrów sera żółtego
  • pieprz, sól, papryka słodka, oregano, cynamon

Wykonanie:

Mięso mielone rozdrabniane i smażymy, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Do podsmażonego mięsa wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i doprawiamy przyprawami. Podsmażamy 5 min i dodajemy kukurydzę i czerwoną fasolę i połowę passaty. Dusimy wszystko ok 10 min do zagęszczenia sosu.

Gotowy farsz nakładamy na tortillę i zwijamy w rulon.

Do formy do zapiekania wlewamy na spód trochę passaty i rozsmarowujemy. Układamy rulony z tortilli i zalewamy resztą passaty. Na całość układamy plastry sera. Zapiekamy 20-25 min w 170C.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s