Crumble z rabarbarem


crumble z rabarbarem

Składniki:

  • 2-3 łyżki cukru
  • rabarbar (ilość zależy od porcji)

Kruszonka:

  • 1 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 kostki twardego masła (margaryny)

Wykonanie:

Łodygi rabarbaru obieramy w włókien, kroimy w małe kawałki i mieszamy z 2-3 łyżkami cukru.

Wszystkie składniki kruszonki ugniatamy do otrzymania większych kruszyn.

Do naczynia do zapiekania wkładamy porcję rabarbaru, posypujmy kruszonką i wierzch posypujemy odrobiną cukru. Zapiekamy 15-20 min w 170-180C.

crumble z rabarbarem

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s