Tosty francuskie


tosty francuskie

Składniki:

  • 2 pszenne tosty (można zastąpić 2 plastrami chałki)
  • 1 jajko
  • 1 szkl. mleka
  • kilka kropel esencji waniliowej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • truskawki lub inne owoce
  • 2 łyżki masła

Wykonanie:

Do roztrzepanego jajka dodajemy mleko i cukier i ubijamy chwilę. Do przygotowanej masy dodajemy kilka kropel aromatu. Tosty maczamy z 2 stron w przygotowanej mieszance. Smażymy na maśle na złoty kolor, wierzch możemy posypać łyżeczką cukru (cukier pod wpływem temperatury ładnie z karmelizuje się). Gotowe tosty podajemy z truskawkami lub innymi owocami.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s