Grillowany ananas


Soczysty, pachnący miętą ananas z grilla.

Grillowany ananas

Składniki:

  • świeży ananas pokrojony w plastry
  • 1 limonka ( sok i starta skórka)
  • świeża mięta
  • 2 łyżeczki cukru (opcjonalnie, ananas sam w sobie jest bardzo słodki)

Grillowany ananas

Wykonanie:

Ananasa kroimy w plastry i wykrawamy twardy środek. Mięte drobno siekamy, ścieramy skórkę z limonki i wyciskamy sok. Każdy plaster skrapiamy sokiem, posypujemy skórką i miętą i ewentualnie cukrem. Grillujemy na rozgrzanym ogniu około 5 min. Ciepłego ananasa można podawać z dodatkiem lodów.

Grillowany ananasGrillowany ananas

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s