Leczo z cukinią


Leczo

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 mocno wędzona kiełbasa
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cukinia
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 1 mały koncentrat pomidorowy

Wykonanie:

Kiełbasę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy 2-3 min. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i czosnek. Wszytko razem podsmażamy, doprawiamy solą, pieprzem słodką papryką. Papryki i cukinię kroimy w większą kostkę. Do garnka dodajemy papryki i dusimy chwilę. Podlewamy odrobiną wody i dorzucamy cukinię. Całość dusimy 5 min, a następnie dodajemy koncentrat i trochę wody i podduszamy chwilę do zagęszczenia sosu. Doprawiamy do smaku.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s