Placki z cukinii


Alternatywa dla placków ziemniaczanych. Lekkie i chrupiące z dodatkiem koperku i sosu na bazie jogurtu naturalnego.

Placki z cukinii

Składniki:

  • 1-2 cukinie
  • mąka pszenna
  • sól
  • drobno pokrojony koperek
  • 1 jajko
  • olej roślinny do smażenia

Wykonanie:

Cukinie myjemy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Następnie dodajemy: sól, koperek, jajko i mąkę (Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję). Placki smażymy na oleju na złoty kolor.  Podajemy od razu po usmażeniu.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s