Omlet z pomidorami, mozzarellą i rukolą


Kolorowy omlet z warzywami, idealny na śniadanie lub szybki obiad.

IMG_3910a

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 pomidor
  • trochę rukoli
  • trochę sera mozzarella
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz, sól

Wykonanie:

Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek, pomidora pokrojonego w pół-plastry i rukolę. Do naczynia rozbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem i chwilę roztrzepujemy. Na patelnię wlewamy masę jajeczną i dodajemy mozzarellę drobno pokrojoną. Całość przykrywamy pokrywką i smażymy na bardzo małym ogniu około 3-5 min. Gotowy omlet przekładamy na talerz (do patelni dokładamy talerz i szybko obracamy patelnię.)
omlet z pomidorami, mozzarellą i rukolą

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s