Makaron z cukinią, papryką i pietruszką


Szybki i lekki obiad

makaron

Składniki:

  • porcja makaronu penne
  • 0,5 cukinii
  • 0,5 czerwonej papryki
  • 3 łyżki kukurydzy
  • garść natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • mała cebulka
  • oliwa z oliwek
  • sól/pieprz

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę i podduszamy chwilę. Potem dodajemy startą na tarce z grubymi oczkami cukinię. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy 5 mi. Na końcu dodajemy kukurydzę i posypujemy drobno pokrojoną pietruszką.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s