Makaron z chorizo i cukinią.


Makaron w sosie pomidorowym z dodatkiem pikantnego chorizo i chrupiącej cukinii.

Makaron z chorizo i cukinią
Składniki:

  • porcja makaronu penne
  • kiełbasa chorizo
  • 1 mała cukinia
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała cebula
  • 1 kartonik passaty pomidorowej
  • sól, pieprz
  • cynamon

Makaron z chorizo i cukinią
Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente.

Na rozgrzanej patelni smażmy drobno pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy pokrojone w pół plasterki chorizo. Podsmażamy i dodajemy czosnek. Smażymy 1 minutę. Cukinię kroimy w plastry i dodajemy do potrawy. Całość doprawiamy solą, pieprzem i wlewamy passatę. Całość doprawiamy do smaku odrobiną cynamonu. Dusimy około 5 min.

Do sosu dodajemy makaron i dokładnie mieszamy.
Makaron z chorizo i cukinią

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s