Smażona flądra


smażona flądra

Składniki:

  • świeża flądra
  • 3 ząbki czosnku
  • garść natki pietruszki
  • sól, pieprz czarny
  • sok z limonki + starta skórka
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Rybę płuczemy, osuszamy i oczyszczamy. Marynujemy w startym czosnku, soku i skórce z limonki, natce pietruszki. Następnie oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min. Po tym czasie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub frytkami. 

smażona flądra

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s