Wstążki z wędzonym kurczakiem, orzechami włoskimi w sosie cytrynowym


wstążki z wędzonym kurczakiem, orzechami włoskimi w sosie cytrynowym

Składniki:

  • 2 porcje makaronu wstążki
  • 150g wędzonego kurczaka (filet lub udko)
  • garść orzechów włoskich
  • koperek
  • 120 ml śmietany 18%
  • 2 ząbki czosnku
  • świeżo mielony pieprz kolorowy
  • 0,5 cytryny (sok+starta skórka)

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy (limonkowej) i podsmażamy czosnek. Następnie dodajemy orzechy pokrojone w większe kawałki i kurczaka pokrojonego w paski. Całość doprawiamy pieprzem, solą, sokiem i skórką z cytryny. Dodajemy śmietanę i dusimy chwilę. Na końcu dodajemy posiekany koperek.

Do gotowego sosu dodajemy ugotowany makaron i mieszamy dokładnie.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s