Spaghetti z dynią, pietruszką i pomidorami.


Sezon na dynię w pełni więc propozycja na szybki obiad. Kolorowy makaron z dynią i cytrynowo-czosnkowym sosem.

Spaghetti z dynią, pietruszką i pomidorami

Składniki:

  • 2 porcje makaronu spaghetti
  • oliwa z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • sok z połówki cytryny
  • 2 świeże pomidory
  • 1 szalotki
  • garść pietruszki
  • 1 szkl. dyni startej na grubych oczkach
  • sól, świeżo mielony pieprz

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente.

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Czosnek kroimy w drobne plasterki. Na oliwie z oliwek smażymy cebulę, następnie czosnek. Dodajemy dynię i podsmażamy chwilę. Po koniec dodajemy pomidory pokrojone w kostkę i pietruszkę. Całość doprawiamy sokiem z cytryny, pieprzem, solą.

Spaghetti z dynią, pietruszką i pomidorami

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s