Ciasto z dynią i czekoladą.


Wilgotne ciasto z dodatkiem korzennych przypraw i czekolady.

Ciasto z dynią i czekoladą

Przepis zaczerpnięty z strony malacukierenka.pl
Składniki:

  • 3/4 szkl. cukru
  • 3/4 szkl. puree z dyni
  • 1/2 szkl. oleju
  • 2 jajka
  • 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 100g gorzkiej  czekolady pokruszonej na małe kawałki

Wykonanie:

W misce mieszamy cukier, olej, jajka i ucieramy na jasny krem.

Mąkę mieszamy z przyprawami i sodą.

Do ubitej masy dodajemy puree z dyni, mieszamy łyżką do połączenia. Następnie przesiewamy mąkę i pokrojoną czekoladę. Wszytko mieszamy dokładnie. Ciasto przekładamy do formy (około 23cm – wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej mąką). Pieczemy 60-70 min w 180C a następnie studzimy na kratce.

Wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem lub polewamy czekoladą.

Ciasto z dynią i czekoladą

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s