Chrupaki z kabanosami


Szybka, chrupiąca przekąska do piwa. Najlepsze od razu po upieczeniu.

chrupaki

Przepis z strony: http://www.obados-na-obiados.com

Składniki:

  • 4 białka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 papryka
  • 2 kabanosy
  • sól, pieprz
  • garść oliwek

Wykonanie:

Białka delikatnie roztrzepujemy z mąką. Paprykę kroimy w kostkę, kabanosy w półplasterki, oliwki w plasterki. Do białka dodajemy wszystkie składniki, doprawiamy solą i pieprzem. Masę wykładamy łyżką na blachę do pieczenia i formujemy nieduże placki. Pieczemy do zarumienienia około 10-15 min.

chrupaki

Reklamy

3 thoughts on “Chrupaki z kabanosami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s