Wraps & kiełbaski w cieście francuskim


Szybkie przekąski na imprezę.

wraps, kiełbaski w cieście francuskim

Składniki:

Wraps:

  • 4 tortille
  • sałata masłowa lub lodowa
  • papryka
  • pomidor
  • ogórek zielony
  • serek kanapkowy (ziołowy/koperkowy lub paprykowy)

Kiełbaski w cieście francuskim:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • kiełbaski (parówki lub kabanosy)
  • sos do maczania (czosnkowy lub curry)

Wykonanie:

Wraps:

Paprykę, ogórka kroimy w grube, długie paski/słupki. Pomidora w cienkie plasterki. Tortille smarujemy grubą warstwą serka kanapkowego. Następnie na całej powierzchni układamy sałatę. Na sałacie (na brzegu) układamy pasek ogórka, papryki i plasterki pomidora. Zwijamy tortille w rulon i zawijamy w folię spożywczą. Odkładamy w chłodne miejsce. Przed podaniem odwijamy z foli i kroimy ostrym nożem na mniejsze kawałki.

Kiełbaski w cieście francuskim:

Kiełbaski kroimy na mniejsze kawałki. Ciasto francuskie kroimy w paski o szerokości około 1 cm. Każdy kawałek kiełbaski owijamy ciastem. Pieczemy 15 min w 180C.

Podajemy na ciepło lub na zimno z dodatkiem sosu.

 

Advertisements

2 thoughts on “Wraps & kiełbaski w cieście francuskim

  1. Wyszło super – serwowałam na urodziny z cieniutkimi kabanoskami z sosem czosnkowym 🙂
    Bardzo dziękuję za przepis.
    Solenizantka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s