Szybkie paszteciki do barszczu


Szybki dodatek do barszczu

paszteciki

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • kapusta kiszona
  • grzyby suszone (wcześniej zalane wrzątkiem i parzone 2-3 godz)
  • pieprz, sól

Wykonanie:

Kapustę drobno kroimy parzymy a następnie podsmażamy na patelni. Grzyby (wcześniej namoczone) kroimy bardzo drobno i dodajemy do kapusty. Całość podsmażamy 10-15 min i doprawiamy pieprzem, solą i odrobiną cukru. Ciasto kroimy w prostokąty i nakładamy na środku farsz. Składamy ciasto na pół i dokładanie ściskamy boki. Pieczemy 10-15 min w 180C

Reklamy

Jedna myśl w temacie “Szybkie paszteciki do barszczu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s