Brokuł z fetą i migdałami w sosie czosnkowym


Sałatka z mała ilością składników i delikatnym sosem czosnkowym

brokuł z fetą i migdałami w sosie czosnkowym

Składniki:

  • 500g brokułu
  • 200g sera feta
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 100g migdałów w płatkach
  • majonez
  • śmietanka 12% lub mleko
  • 2 małe ząbki czosnku
  • sól, pieprz

brokuł z fetą i migdałami w sosie czosnkowym

Wykonanie:

Migdały prażymy na suchej patelni.

Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy na parze 15-20 min. Następnie studzimy. Ser kroimy w większą kostkę. Fasolę odsączamy z zalewy i przepłukujemy wodą.

Majonez rozcieńczamy śmietankę lub mlekiem, dodajemy starty czosnek i doprawiamy solą i pieprzem . Sos powinien być delikatnie czosnkowy i niezbyt gęsty.

W naczyniu układamy warstwami brokuł, fasolę, ser. Na końcu polewamy sosem i  posypujemy migdałami.

One thought on “Brokuł z fetą i migdałami w sosie czosnkowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s