Tagliatelle z szynką szwarcwaldzką, pomidorkami i parmezanem


Szybki i smaczny makaron w sosie z mascarpone

Tagliatelle z szynką szwarcwaldzką, pomidorkami i parmezanem

Składniki:

  • makaron tagliatelle
  • 250g serka mascarpone
  • 100g szynki szwarcwaldzkiej
  • 150g pomidorków koktajlowych
  • 50g parmezanu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szalotka
  • suszone płatki chilli
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente. Cebulę i czosnek drobno kroimy. Pomidorki przekrawamy na pół lub ćwiartki.

Na oliwie z oliwek podsmażamy szalotkę i czosnek. Dodajemy pomidorki i porozrywaną szynkę. Doprawiamy solą, pieprzem, chilli i od razu dodajemy mascarpone. Podgrzewamy 1 min i dodajemy makaron. Mieszamy dokładnie i posypujemy startym parmezanem.

2 thoughts on “Tagliatelle z szynką szwarcwaldzką, pomidorkami i parmezanem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s