Zapiekany schab z gruszką i serem


Szybki pomysł na mięso. Bardzo dobre połączenie sera i gruszki.

schab z gruszką i serem

Składniki:

  • 500g schabu bez kości
  • 2 gruszki
  • ½ szkl kremówki
  • 1 ząbek czosnku
  • Sól, pieprz, majeranek
  • 80g gorgonzoli (zastąpiony serem pleśniowym błękitny lazur)

Wykonanie:

Schab kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy (grillujemy) na patelni na złoto. Kremówkę łączymy z startym czosnkiem, pieprzem, solą i majerankiem. Gruszkę kroimy na grube plastry. Kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy śmietaną. Układamy na każdym gruszkę i pokruszony ser. Zapiekamy przez 20 min w 200C.

schab z gruszką i serem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s