Croissant w wersji słodkiej i wytrawnej


Chrupiące croissanty z dodatkami. Idealne śniadanie w wersji słodkiej i wytrawnej.

Croissant na słodko i wytrawnie

Składniki:

  • 2 croissanty

I wersja słodka:

  • 1 łyżka nutelli lub masła orzechowego
  • 3 truskawki

II wersja wytrawna:

  • rukola
  • szynka parmeńska/prosciutto/szwarcwaldzka
  • pomidor
  • zielony ogórek
  • koperek
  • opcjonalnie majonez

Wykonanie:

I:

Przekrawamy rogalika na pół, smarujemy kremem. Truskawki kroimy w plasterki i układamy na nutelli.

II:

Rogalik przekrawamy, układamy rukolę, szynkę, plasterek pomidora, ogórka i drobno pokrojony koperek.

Croissant na słodko i wytrawnie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s