Czekoladowe babeczki z wiśniami


Czekoladowe, wilgotne babeczki z wiśniami. Szybkie i łatwe do zrobienia.

babeczki czekoladowe z wiśniami

Przepis: mojewypieki.com

Składniki: (12-14szt.)

  • 100g masła
  • 100g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 150g cukru
  • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100g mąki
  • 100g owoców (wiśni, malin: mogą być świeże, mrożone lub z słoiczka z syropu cukrowego)

Wykonanie:

Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy.

Dodajemy jajka i miksujemy, następnie wsypujemy cukier i też chwilę miksujemy. Na końcu przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy do połączenia składników. Wsypujemy owoce i mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy 20 min w 180C. (Patyczek nie musi być suchy, babeczki są typu brownie)

babeczki czekoladowe z wiśniami

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s