Żeberka po teksańsku


Żeberka po teksańsku. W sezonie można grillować mięso w naturalnym dymie a zimą podsmażać na patelni grillowej. 

żeberka po teksańsku

Pomysł: „moje Gotowanie” marzec 2014 (232)

Składniki:

  • 1 kg żeberek
  • marynata: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany, chili
  • 3 łyżki ketchupu
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Żeberka kroimy na kawałki po 1 kostce. Obtaczamy w przyprawach i wkładamy do lodówki na co najmniej 8 godz. Mięso pieczemy w 150C przez 2 godz. co jakiś czas obracając.

Cebulę bardzo drobno kroimy, podsmażamy na łyżeczce oleju. Dodajemy następnie ketchup, sól, pieprz i cukier. Zasmażamy chwilę.

Żeberka smarujemy sosem z dwóch stron i grillujemy około 2 min (z każdej strony/po każdym posmarowaniu sosem). Mięso smarujemy kilka razy sosem i grillujemy.

żeberka po teksańsku

Reklamy

One thought on “Żeberka po teksańsku

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s