Białe kiełbaski z gruszką w piwie i miodzie


Białe kiełbaski w innym wydaniu, z aromatycznym sosem piwnym gruszką i miodem.

DSC_0588a

Składniki:

  • 6 białych kiełbasek
  • 3/4 szkl. piwa typu stout lub porter
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 gruszka
  • garść żurawiny
  • pieprz, sól
  • tymianek
  • 1 liść laurowy

DSC_0591aWykonanie:

Kiełbaski podsmażamy na złoty kolor. Cebulę kroimy w pół plastry i dodajemy do kiełbasek. Podsmażamy chwilę. Doprawiamy solą, pieprze i tymiankiem. Następnie dodajemy piwo, liść laurowy i 1 łyżeczkę miodu. Gruszkę kroimy na plastry i dodajemy razem z żurawiną do kiełbasek. Całość dusimy pod przykryciem 20 min. Sos z piwa i miodu powinien być dosyć gęsty. Kiełbaski podajemy z pieczywem.

DSC_0585a

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s