Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kozim serkiem


Szybki, smaczny makaron z kozim serem.

makaron z kozim serkiem
Składniki:

  • Makaron kokardki
  • 300-400g świeżego szpinaku typu „baby”
  • 2 ząbki czosnku
  • 50g suszonych pomidorów
  • 100g sera koziego (dodałam twardy- ładnie rozpuścił się, można dodać roladę)
  • garść prażonego słonecznika
  • 125 ml śmietanki 18%
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Makaron gotujemy al dente.

Czosnek drobno kroimy. Na rozgrzaną patelnię, z odrobiną oleju, dodajemy czosnek i obrany szpinak. Podsmażamy chwilę i dodajemy pokrojone suszone pomidory. Chwilę smażymy razem i podlewamy śmietanką. Dodajemy następnie rozdrobniony ser i podgrzewamy do momentu rozpuszczenia sera i powstania sosu. Doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy gorący, odcedzony makaron i mieszamy razem. Całość posypujemy prażonym słonecznikiem.

makaron z kozim serkiem

 

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s