Placuszki z szpinakiem i serem feta


Łatwe i szybkie do wykonanie placuszki ze szpinakiem i serem feta.

PLACUSZKI Z SZPINAKIEM I FETĄ

Pomysł: makecookingeasier.pl

Składniki:

  • 250g szpinaku typu „baby”
  • 100 g sera feta
  • 2 jajka
  • 200 g mąki
  • 300-400 ml mleka
  • sól, pieprz
  • szczypiorek
  • 2 ząbki czosnku

Wykonanie:

Czosnek drobno kroimy i podsmażamy razem ze szpinakiem 2-3 min. Studzimy.

Jajka roztrzepujemy i dodajemy na przemian mleko i mąkę. Dodajemy podsmażony szpinak, pokruszony ser feta i pokrojony szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem. (Jeśli ciasto jest zbyt gęste/rzadkie dodajemy odpowiednio mleko albo mąkę).

Na niewielkiej ilości oleju smażymy placuszki. Podajemy od razu po usmażeniu.

Czas na szpinak 4!

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s