Surówka z młodej kapusty z zielonym ogórkiem i sosem majonezowo-musztardowo-miodowym.
Źródło przepisu: kwestiasmaku.com
Składniki:
- 0,5 główki młodej kapusty
- 0,5 ogórka zielonego
- 2 cebulki z szczypiorkiem
- garść bazylii
Sos:
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka sosu z cytryny
- 1 łyżeczka octu ryżowego
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej
- 1,5 łyżki miodu
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy, dodajemy sól i odstawiamy. Ogórek kroimy w paski (można szybko zrobić to obieraczką), szczypiorek z cebulkami drobno kroimy, bazylię siekamy. Dodajemy wszystko do kapusty i mieszamy.
Wszystkie składniki sosu mieszamy do otrzymania jednolitej konsystencji. Dodajemy do kapusty i mieszamy. Podajemy od razu po wymieszaniu z sosem.
Pingback: Szaszłyki z ananasem i kurczakiem w curry. | My dishes and sweets