Colesław z młodej kapusty


Surówka z młodej kapusty z zielonym ogórkiem i sosem majonezowo-musztardowo-miodowym.

Colesław z młodej kapusty

Źródło przepisu: kwestiasmaku.com

Składniki:

  • 0,5 główki młodej kapusty
  • 0,5 ogórka zielonego
  • 2 cebulki z szczypiorkiem
  • garść bazylii

Sos:

  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka sosu z cytryny
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 1,5 łyżki miodu

Wykonanie:

Kapustę szatkujemy, dodajemy sól i odstawiamy. Ogórek kroimy w paski (można szybko zrobić to obieraczką), szczypiorek z cebulkami drobno kroimy, bazylię siekamy. Dodajemy wszystko do kapusty i mieszamy.

Wszystkie składniki sosu mieszamy do otrzymania jednolitej konsystencji. Dodajemy do kapusty i mieszamy. Podajemy od razu po wymieszaniu z sosem.

Jedna myśl w temacie “Colesław z młodej kapusty

  1. Pingback: Szaszłyki z ananasem i kurczakiem w curry. | My dishes and sweets

Dodaj komentarz