Grillowane warzywa


Idealny dodatek do mięsnych/rybnych dań z grilla. Smaczne również jako samo danie.

Składniki:

  • mix papryk (czerwona, żółta itp)
  • cukinia
  • czosnek
  • pomidorki
  • bazylia lub inne ulubione zioła
  • 2 łyżki oleju.
  • sól

grillowane warzywa Wykonanie:

Paprykę, cukinię kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek obieramy i zostawiamy całe ząbki. Wszystkie warzywa wkładamy na tackę aluminiową lub specjalnego koszyka do grillowania warzyw.

Polewamy odrobiną oleju i posypujemy ziołami, solą. Grillujemy do momentu zarumienienia – warzywa będą jeszcze na pół kruche.

grillowane warzywa

 

 

 

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s