Grillowana kukurydza z czosnkiem, pietruszką i chilli


Smaczny dodatek do grillowanych mięs.

Grillowana kukurydza

Składniki:

  • 4 kolby kukurydzy
  • 1 papryczka chilli
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła lub 2 łyżki oleju
  • sól

Wykonanie:

Kukurydzę gotujemy w osolonej wodzie około 20 min.

Chili, czosnek drobno siekamy. Pietruszkę, chilli, czosnek dodajemy do masła (lub oleju), doprawiamy solą i pieprzem.

Kukurydzę układamy na grillu, smarujemy przygotowaną mieszanką i grillujemy około 5 min z każdej strony.

Grillowana kukurydza

Grillowanie 2014Kukurydziane wariacje III

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s