Smażony bób z boczkiem i koperkiem


Podsmażony bób z wędzonym boczkiem i koperkiem.

smażony bób z boczkiem i koperkiem

Pomysł: http://www.makecookingeasier.pl/

Składniki:

  • 250g bobu
  • 150g wędzonego boczku
  • pęczek koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól

smażony bób z boczkiem i koperkiem

Wykonanie:

Bób gotujemy do miękkości.

Boczek kroimy drobno i podsmażamy. Dodajemy pokrojony czosnek i ugotowany bób (nie łuskany). Wszystko mieszamy i podsmażamy 10 min. Na końcu dodajemy posiekany koperek i 1 łyżkę masła. Całość doprawiamy solą.

smażony bób z boczkiem i koperkiem

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s